Global Studies: un grau amb mirada internacional a la UVic

Comparteix:

  • El grau en Global Studies es començarà a impartir a la UVic-UCC el curs 2024-2025, íntegrament en anglès i en format presencial
  • La nova titulació, que incorpora mobilitat internacional obligatòria i metodologies formatives innovadores, prepararà els estudiants per comprendre, analitzar críticament i donar resposta als reptes globals
  • Els titulats en Global Studies per la UVic-UCC podran accedir a treballar en organitzacions i institucions amb perfil internacional: corporacions i empreses, institucions governamentals i ONG

En un món globalitzat i canviant com l’actual, que requereix el coneixement a fons dels contextos culturals en què s’ha d’operar, moltes empreses busquen perfils professionals que tinguin una visió transversal i multifocal a l’hora d’analitzar o buscar solucions als reptes globals.

Els estudis globals ofereixen una mirada holística i interdisciplinària del món contemporani, tot explorant les interconnexions entre les regions, cultures, economies i ideologies. En aquesta línia, el grau en Global Studies de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), que s’impartirà a partir del curs 2024-2025 a la Facultat d’Empresa i Comunicació (FEC) d’aquesta universitat, formarà professionals preparats per interactuar en el context internacional, examinar-lo i aportar-hi respostes.

Un grau en anglès per als reptes globals

La titulació en Global Studies de la UVic-UCC representa un model d’estudis superiors que posa el focus en la interdisciplinarietat de coneixements. Una de les seves fortaleses són les estratègies que s’ofereixen als estudiants per adaptar-se a la complexitat d’un món canviant, globalitzat i connectat, i l’amplitud de disciplines que s’aborden per afrontar els reptes actuals i de futur. «L’objectiu és formar professionals altament capacitats que, mitjançant l'anàlisi comparativa i la col·laboració internacional, puguin comprendre les complexitats del nostre món interconnectat i promoure solucions sostenibles per als reptes globals contemporanis», apunta Josep Burgaya, degà de la FEC.

«L’objectiu és formar professionals altament capacitats que puguin comprendre les complexitats del nostre món interconnectat i promoure solucions sostenibles per als reptes globals contemporanis»

Es tracta d’una formació que s’impartirà íntegrament en anglès i en modalitat presencial, durant 4 anys, i que constarà de 240 ECTS. S’hi oferiran 40 places per curs, a les quals es podrà accedir mitjançant el sistema de preinscripció pública. Es tracta d’una titulació basada en el coneixement socioeconòmic cultural, la comprensió de la complexitat dels reptes del segle XXI, un programa transdisciplinari dins les ciències socials i la incorporació de la perspectiva social, des d’una mirada inclusiva, multicultural i de gènere.

Es tracta d’una formació que s’impartirà íntegrament en anglès i en modalitat presencial, i s’hi oferiran 40 places per curs

D’aquesta manera, el nou grau prepararà els estudiants per comprendre, analitzar críticament i donar resposta als reptes globals. També, els formarà per identificar els actors polítics, socials i econòmics d’àmbit internacional, així com per examinar els reptes de la societat des d’un punt de vista social, i treballar en entorns multiculturals vinculats a organitzacions de perfil internacional. En aquest sentit, «el Global Studies dotarà els graduats d'habilitats en relacions internacionals, geopolítica, contextos culturals, negocis internacionals o coneixement d'idiomes», assenyala Burgaya.

Un tret destacat d’aquesta titulació és que també permetrà aprendre francès i xinès. Respecte a aquesta qüestió, Cristina Fernández, coordinadora del grau, comenta que «moltes empreses busquen persones que siguin capaces de relacionar-se en equips multiculturals, que tinguin també altres idiomes, no només anglès, sinó també per exemple el francès o el xinès». I afegeix: «Igualment, que puguin tenir habilitats socials, com soft skills, per poder-les aplicar a la resolució de conflictes».

Un tret destacat d’aquesta titulació és que també permetrà aprendre francès i xinès

Mobilitat internacional i metodologies innovadores

El grau en Global Studies «culmina la vocació internacionalitzadora de la FEC», segons el degà, alhora que «completa el cercle en una facultat pensada perquè els mons de l’empresa i de la comunicació interaccionin de manera positiva». Tenint en compte la importància que hi té el component internacional, hi és obligatòria la mobilitat internacional per a tots els estudiants, el darrer curs de la titulació, que tant pot ser d’estudis o com de pràctiques. Així mateix, en el cas que les pràctiques no es facin a l’estranger, el grau preveu que es duguin a terme en una empresa o entitat que utilitzi l’anglès com a llengua de treball.

Tenint en compte la importància que hi té el component internacional, hi és obligatòria la mobilitat internacional per a tots els estudiants, el darrer curs de la titulació

El Global Studies també posa el focus en metodologies d’ensenyament i aprenentatge innovadors, que ja es desenvolupen en altres titulacions de la Universitat, com són l’aprenentatge basat en projectes, l’aprenentatge cooperatiu, l’estudi de cas, la simulació, l’aprenentatge i servei, i l’aula invertida.

Un ampli ventall de sortides professionals

Les titulacions en Global Studies, que ja fa temps que s’imparteixen a Europa i als Estats Units, i menys a Catalunya, formen els estudiants per a una carrera professional que es desplega en organitzacions i institucions amb perfil internacional.

Així, els graduats en Global Studies de la UVic-UCC estaran preparats per desenvolupar tasques com la direcció de projectes internacionals, de recursos humans internacionals, de comunicació global o de comerç internacional. També, per esdevenir experts en polítiques públiques globals o en desenvolupament sostenible, o per ser analistes de riscos globals, entre altres opcions.

Els graduats en Global Studies podran trobar oportunitats de treball en institucions internacionals, en empreses que operen en l’àmbit internacional i en organitzacions no governamentals

És aleshores que podran trobar oportunitats de treball en institucions internacionals (Nacions Unides, Unió Europea...), on podran ocupar càrrecs de diplomàcia, relacions internacionals, gestió de projectes i desenvolupament internacional, per exemple. Igualment, en institucions o empreses que operen en l’àmbit internacional, així com en organitzacions no governamentals (ONG), on podran desenvolupar rols de recerca, gestió de programes i comunicació. Una altra possible sortida laboral és la recerca i la docència. A més d'aquests àmbits, els graduats en Global Studies també podran trobar oportunitats en la consultoria en estratègia internacional, el periodisme internacional, la gestió cultural i el comerç internacional.

També podran trobar oportunitats en la consultoria en estratègia internacional, el periodisme internacional, la gestió cultural i el comerç internacional

En definitiva, el grau en Global Studies «permet adquirir uns coneixements per adaptar-se a un gran ventall de rols i tasques diferents, i obtenir la perspectiva i les habilitats necessàries per liderar i gestionar projectes i equips en molts àmbits», conclou Fernández.

Comparteix: